Er worden regelmatig cursussen georganiseerd op de bijenschans. In de winter gaan we bijvoorbeeld korven, manden of vogelnestkastjes vlechten van pijpenstrootje of roggestro.

Ook kunt u een basiscursus bijenhouden gaan volgen, en is er kan ook een cursus koninginnenteelt gegeven worden.

De cursussen worden gehouden in het clubgebouwtje op de bijenschans, tenzij anders aangegeven. Dankzij de houtkachel is het daar ook in de winter goed toeven!

 

Onze leden kunnen gezamenlijk een koninginnenteelt project starten. Wij telen zowel Carnica’s als Buckfastbijen.

 

Nadere inlichtingen bij Paul Ruiters.

 

Tel. 035 - 68 39 387 / 06- 46 10 48 70

In de winter (januari) gaan wij korfvlechten. U kunt gebruik maken van de beginnerscursus of gewoon aanschuiven om de techniek van het vlechten te verbeteren.

Voor de beginnerscursus vragen wij 45 euro. Daarvoor wordt u intensief begeleid door Henk van Dijk en wordt u de beginselen van het vlechten eigen gemaakt. Wilt u gewoon lekker komen vlechten, dan bedragen de kosten 10 euro. Dit voor de koffie en het materiaal dat u kunt gebruiken.

 

Inlichtingen bij Henk van Dijk, Tel. 035 -  62 43 927 / 06 - 51 39 86 67

 

Basiscursus bijenhouden

Koninginnenteelt

Korf- en mandvlechten

Cursussen

NBV afd. Gooiland Hilversum

Imkervereniging Hilversum en Wijdemeren &

 Bijenschans Corversbos

De commissie onderwijs en bijengezondheid heeft een cursus bijengezondheid ontwikkeld.

De cursus heeft als doel het herkennen van afwijkend gedrag en ziekteverschijnselen en uiteraard wat kunt u doen om dit te voorkomen om de weerstand en daarmee de gezondheid van de bijen te bevorderen.

 

 

Bijengezondheid

Wanneer u geļnteresseerd bent in het leven van bijen en geboeid wordt door bloemen en planten in uw eigen omgeving of van honing houdt, is het houden van bijen ook voor u een hobby die u dichter bij de natuur brengt.

Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen. Diverse afdelingen van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) organiseren een Basiscursus Bijenhouden. Het doel van deze cursus is om mensen die geļnteresseerd zijn in honingbijen te leren verantwoord met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen. De organisatie is in handen van de NBV afdeling Gooiland en vindt plaats volgens de richtlijnen zoals ze omschreven zijn door de NBV (zie: http://www.bijenhouders.nl/ ).

De cursus bestaat uit een 4 theorielessen en een groot aantal praktijklessen op de schans in het Corversbos. De datums voor de praktijklessen worden in de loop van de cursus definitief bepaald. De cursus wordt afgesloten met een examen waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd. Deze cursus vindt plaats onder leiding van onze bijenleraar Gert Admiraal uit Weesp.

U kunt zich niet meer opgeven voor 2017.

Wel voor volgend jaar!

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 10.

 

Verdere inlichtingen bij Paul Ruiters,

E-mail paul.ruiters@xs4all.nl

 

U kunt zich het beste opgeven via

de landelijke website:

http://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstvak: